Sosiale mediers utvikling: En tidslinje og viktige øyeblikk

Det første nettstedet for sosiale medier, SixDegrees.com, lanserte feltet sosial medieteknologi i 1997. Du kan bygge en profilside, vedlikeholde en tilkoblingsliste og kommunisere med nettverket ditt ved å bruke plattformen. Før den ble kjøpt opp for 125 millioner dollar og til slutt ble lagt ned i 2001, hadde nettstedet over en million medlemmer på høyden.

Tallrike sosiale medienettverk overvåket Six Degrees’ suksesser og fiaskoer. En rekke nye sosiale mediesider som Friendster, AmIHotorNot.com og MySpace dukket opp rundt den tiden og på begynnelsen av 2000-tallet og opplevde et fall i bransjen.

Teknologiens betydning i sosiale medier

Mobilapper er der teknologiens bidrag til utviklingen av sosiale medier virkelig begynner, selv om det teknisk sett begynte med introduksjonen av smarttelefoner og bærbare datamaskiner. Over 91 prosent av alle sosiale medier-brukere forventes å bruke mobile enheter for å få tilgang til sosiale mediekanaler i 2019 alene, ifølge en Lyfemarketing-analyse.

Den økte bruken av mobilapplikasjoner for sosiale medier kan tilskrives en rekke faktorer:

Praktisk ved at det bare tar tre klikk for å åpne programmet uten å måtte åpne en bærbar datamaskin. integrasjon med innebygd funksjonalitet på mobile enheter, som kamera, plassering, mikrofon osv.

 

Vi tror du må ha innsett kravet til utvikling av sosiale medier-applikasjoner på dette tidspunktet. Men det er ikke der listen over teknologiske påvirkninger på sosiale medier slutter. Andre teknologier, som APIer, geotagging, QR-koder og andre, har hjulpet sosiale medier med å komme dit de er nå.

Gjennom automatisering, tilkobling til andre sosiale medietjenester og e-handel, gjør teknologiinkludering det mulig for sosiale medier å kjøre jevnt med brukernes opplevelser samtidig som det gjør det tilgjengelig, sikkert og sanntid.

La oss gå videre til listen over teknologier som hjelper utviklere av sosiale medier-apper med å lede industrien til neste utviklingsstadium nå som fordelene med teknologi og sosiale medier har blitt kort berørt.

EDD Ainteraktiv © 2023. All rights reserved.